4 Ağustos 2010 Çarşamba

Son

son nedir ki hayatımızda? gözlerimizi kapayıp hiçbir şey hissetmediğimiz an mıdır son? tüm yolların çıkmaza gittiği an mıdır yoksa? umudun bitişi sonu getirir mi? veya elinden hiçbir şey gelmemesi son mudur?

ayrılık nedir ki? nasıl bir şeydir? her şeyin sonu mudur ayrılık? alışmadın mı hala yüz binlerce ayrılığa? bir çiçek koklarken bile ondan ayrılmak istememek ayrılığı son mu yapar? o zaman niye her ayrılık sonu getirir?

ruhunu hissedememek son mudur? ayak parmaklarından bir şeyin aktığını hissetmemek nedir peki? bir amacın mı kalmadı ki ruhunu kaybettin? fiziğin ne ki ruhun ne olsun

ruhun yokken sen var mısın ki sonu ruhun olmadığı bir zamanda düşünüyorsun? düşünceler nerede? düşüncenin yok oluşu sonu getirir mi? her düşünce zamanla yitip gitmez mi peki?

düşüncenin olmadığında sonu düşünebilmek nasıl bir histir acaba?
his... düşünceden önce his yok muydu peki? düşünebilmek için ilk önce hissetmedin mi sonu yaşayana dek?

düşüncen bitti, sen son zannettin. hislerin nerede kaldı? arkadan koşarak seni çıkartmadı mı sonun içinden? iki yolun arasında kaldığında birisinden gitmen gerektiğini hislerin söylemedi mi?

seni her zaman yücelten, seni sonran kurtaran hislerini duyumsamadın mı peki, sonu hislerinin bitireceğine inanıyorsun?

hislerine bir duygu bağlandı mı peki? hissetmek neydi ki duygun yoksa bunu düşündün mü peki? yapmadın mı? yapamadın mı yoksa?

duygularının seni sona götüreceğine inandın mı hiç? sona aşık oldun mu sen? ya da sona mı aşık oldun, sonu yaşayışına mı? sonu yaşayışına aşık olduysan sen sonu, sonu gelmeyecek biçimde mi yaşadın? ee son her şeyin sonu değil miydi? hani sonda her şey bitmişti?
yok... sen anlamadın sonu...

sonun sonu aslında sendin yine. en sondaki, en dipteki... en sondaki en dipteki
en sondun sen... son...

"neden soruyorsun ki?
ne yapmamı bekliyorsun?
nereye gideyim?
iki yol yok muydu önümde
e birinden gidiyorum işte"

sona bile üç nokta koyduk...
son...
.../09/2006 - Şarapçı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder